Het leven bestaat uit rusten

Er zijn er die rusten van het werk dat ze geleverd hebben en er zijn er die werken vanuit de sabbatsrust die ze genomen hebben.

Wanneer je voor het eerst in je leven een podium aangeboden krijgt om Gods Woord te delen met andere vrouwen kun je maar beter zorgen dat je goed voorbereid bent. Interkerkelijk hoort verbindend te zijn, maar je hebt al iets te veel gehoord en gezien om niet met een klein hartje de zaal binnen te stappen.

Onervaren als je bent, weet je bovendien niet waar je terecht komt. En je wil niemand teleurstellen. De deelnemers niet, de organisatie niet en jezelf nog minder.
Dat perfectionisme geen vrucht van de Geest is, leert een mens bovendien trager dan goed voor hem is.

Als God je ergens heen wijst, ga je. Groen achter je oren en al. Dit, Heer? Echt? Ik? Nu?

Dus werk je hard. Met een tablet vol tekst die je nauwelijks volgt, stap je vervolgens op het podium. Bij nader inzien ken je alles uit je hoofd.

Jij werkt, de Geest leidt en de Heer zegent. Dat weet je wel. Maar je denkt er niet aan om op voorhand sabbatsrust te nemen.  Tot laat na bedtijd de avond voordien pruts je aan de details. Je denkt dat je wel rust zult nemen als het werk gedaan is.

Tot je zo hoofd zo vol zit dat je wel móet rusten. Waardoor je weer tijd hebt om stil te staan bij de dingen waar je zo moe van geworden bent.

Gekregen, dacht De Echtgenoot over de gele tulpen die ik op de salontafel zette. Nee, de tulpen heb ik zelf gekocht. Gele bloemen? Er waren alleen gele en I need some joy. 

Enter in the joy of your Master,  is een Bijbelvers dat we gek genoeg het vaakst gebruiken als er iemand doodgaat. Waarom eigenlijk?
Er zijn weleens mensen die zeggen dat ze wel zullen slapen als ze dood zijn. Het zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die geen vreugde ervaren als het werk gedaan is. Misschien is die mensen hun werk ook nooit gedaan?

Maar hoe kun je nu geen vreugde vinden in de stelling dat het leven bestaat uit rusten?

Rusten om te herstellen van het werk dat je geleverd hebt en rusten om je voor te bereiden op het werk dat je gaat leveren.

If you work with your mind, sabbath with your hands, and if you work with your hands, sabbath with your mind.

I adopt this phrase and wear it as a mantra”, schreef Lore.

Ook dat is rusten. Rust in je hoofd is bergen was wegwerken en de hond die naar dierenkliniek ruikt douchen en prutsen met droogbloemen.

Want je kijkt naar de tulpen en yes, they bring joy. Maar dat je jezelf zo moe maakt dat je met gele bloemen naar huis komt?

4 reacties op ‘Het leven bestaat uit rusten

   1. Wat leuk voor jou.💖 Goed bezig ook met huishouden💪Ons opruimen is een meerjarenplan omdat mijn lief een verzamelaar is en diverse hobbies heeft. Met nog dank voor de Trello-tip op facebook. We kunnen al gaan afvinken. Fijne herfstvakantie vast!

    Like

  1. En gek misschien, maar stevig doorwerken in het huishouden brengt rust. Na zo’n periode van schrijven en leren heb je nood aan een opgeruimd en fris huis, klaar voor de herfstvakantie eind deze maand.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.