Over

Ik ben Evie, 30-en-nog-wat, getrouwd met De Echtgenoot en mama van Ene Tweelingzoon en Andere Tweelingzoon van 15.

We wonen op de grens van België en Nederland, samen met onze Cavalier King Charles Spaniël Yaren (8) en konijnen Finn & Mia.

Ik ben een thuisblijfmama en lid van een Vrije Evangelische Gemeente waar ik vooral administratief werk doe en af en toe een huiskring leid. Ik heb een aantal jaar online Bijbelstudies geleid, maar daar ben ik nu definitief mee gestopt.

Als ik niet met Yaren in het bos loop, maak ik wel foto’s in de tuin, schrijf ik een blog of lees ik een boek.
Ik zit graag met mijn neus in Engelstalige non-fictie boeken en op tijd en stond kan ik ook wel van wat poëzie genieten.

Van handgeschreven brieven in de brievenbus word ik vrolijk en van melkchocolade, goede koffie en appeltaart, droogbloemen, witte muren, haardvuren en een goed glas wijn!  

Meubelen komen bij voorkeur uit de kringloopwinkel, kaarsen zijn het leukst als ze van bijenwas gemaakt zijn en bloemen zie ik het liefst als ze wit zijn en niet op rozen lijken. Ik heb een absolute hekel aan rode pelargonium, de geraniums-van-de-bomma. Ik vind ze schreeuwlelijk! Ze zouden, net als satésaus, grondwettelijk verboden moeten worden!

Met woorden op blogs en in vierkantjes op Instagram kunnen we doen alsof het leven bijna perfect is, alsof er alleen maar schoonheid is en orde in de chaos. Van mijn blog kan ik een platform maken, of een podium zelfs, maar ik zie het eerder als een tafel om aan te zitten, een bankje om op te mijmeren.


A man who keeps a journal passes onto his children one of the greatest gifts we can give them, a glimpse into each day of our life as we pursued Jesus. – Pinterest, bron onbekend

Reageren onder blogs of op sociale media mag, maar schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.

Welkom bij Efkes.

HOME